Digitalt Färg 

Mars 2022


Jury: FK Karlsborg   Motto: Fritt

1:a

2:a

3:a

Anders Lundgren
"Ägretthäger"

En mycket stämningsfull bild! Enkel och behaglig komposition utan detaljer som skulle störa den lugna stämningen. Fin färgskala med mjukt ljus. Oskärpa brukar vanligtvis sänka en bild. I den här bilden är det precis tvärtom den lyfter bilden och hela känslan. Någon tyckte den skulle passa som bokomslag.
Grattis!


Per-Olof Gäddlin
"Morgonfångst"

Härligt naturlig dokumentär bild som fångar en helt annan kultur och vardag. Ett bra ”snapshot” med ett spännande motiv. Linjer, färger och rörelser i harmoni. Fina speglingar i vattnet.

Berndt Tenlid
"Skulpturpark"

Fin vinterbild. Fin komposition, förgrund, mellanparti och bakgrund. Fin ledande linje från nedre vä diagonalt mot bakgrund.
Mycket bra återgivning av snön med fina nyanser och struktur. Vi undrar lite om de ”vita fläckar” som finns i snön – tror inte det är glitter, kan vara kamerans sensor som inte gillar kylan?


Maj 2022


Jury: Härnösands FK   Motto: Mänskliga spår / avtryck

1:a

Moncica Engstrand
"Ödehus"

Klar favorit. En drömsk bild. Mjukhet mot det hårda karga. Fint komponerad med lugna färgtoner. Vem bodde där? Var är det? Väcker många frågor.

2:a

Göran Unemyr
"Mot toppen"

Bra linjer som leder ögat. Härliga färger. Man blir glad. Så många spår och en ökenstorm tar allt väck.

3:a

Stefan Bäckman
"Klotter"

Även här bra linjer som leder ögat. Tittar man en stund ser man hela brons sköna linjespel. Mjukt hav. Hur har man klottrat?

September  2022


Jury: Lekebergs Fotoförening  Motto: Upprepning

1:a

Margareta Unemyr
"Hårfager"

Bilden placerade sig snabbt på förstaplatsen och stannade där.
En härlig och varm färgskala som kontrasterar fint mot den svarta bakgrunden. Ljuset framhäver motivet på ett naturligt och tilltalande sätt. Fin närvaro i ett väl beskuret porträtt.

2:a

Riccard Bergström
"Så in i vassen"

En bild som tagits många gånger, därför extra kul att se ett ovanligt lyckat exempel. Det varma ljuset och skymten av några strån i bakgrunden ger ett djup i bilden som i övrigt har balans och harmoni
i kompositionen.

3:a

Ulrica Carlsson
"Lights"

Häftig bild i sin enkelhet. En enkel vägg visar sig vara full av liv, färger och mönster. Den lilla texten sätter pricken över i-et.