Digitalt Färg 

Mars 2024


Jury: Ölands FK FK Motto: Fritt

1:a

Lars-Ove Andersson
"Mötet"

Mycket vacker bild i vackert ljus. Fin kontrast mellan vattenytans lite kalla färg och det varma i bakgrunden och fåglarna (komplettfärger). Här finns ett möte i bilden som tillför mer än om det bara var ett vackert fågelporträtt.2:a

Berndt Tenlid
"Algblomning"

Bild som diskuterades mycket. Reliefverkan som är så tydlig och ger struktur i allt det gröna. Brunt blad bryter av både i form och färg. Nyfikenheten växer, vad är det som växer och varför? Oskärpan i bildens övre kant och skuggan som sticker in till höger distraherar en aning.


3:a

Stefan Beckman
"Iskallt"

Spännande vad som kan ske i kyla och med vågstänk. Glacering. De färgade glasen bryter av en nästan monokrom bild. Påminnelse om naturens krafter. Påpassligt taget och fin bild. Kanske kunde bilden beskurits så att den ljusa stenen nere i vänstra hörnet togs bort.


Maj 2024


Jury:  Folkare FK Avesta            Motto: Oväntat

1:a

Göran Unemyr
"No women"

Spännande bild med den nyfikna damen bakom knuten. Tekniskt mycket bra med fina färger, bra komposition med linjer som leder in i bilden. Det finns en harmoni i färgerna som skapar ett lugn i bilden.2:a

Dick Wåhlin
"Vem är du?"

Bra koncentration till rovfågelns elaka blick. En hårdare beskärning i överkant hade gett ännu mer fokus och tagit bort de ljusa fläckarna i övre delen av bakgrunden.                                     Fin inramning med stammen och grenen.


3:a

Bernt Tenlid
"Snyltare"

Ljuset och linjer är tilltalande, teknisk väl utförd och bra komposition, väldigt oväntat ställe för något att växa på.


September  2024


Jury:              Motto: Symbol

1:a

N.N
".........."2:a

N.N
".........."3:a

N.N
".........."