Fältskjutning

Våren 2023

Vinnare Fältskjutning våren 2023 - digitalt svartvitt

Jury: Gotlands FK                       Redovisning november 2023

Resultat Fältskjutning:

1. Leif Arvidsson - 21 poäng

2. Göran Unemyr - 19 poäng

3. Göran Johannesson - 10 poäng

Leif Arvidsson
Motto: Tillverkat av människa


Leif Arvidsson
Motto: Ledande linjer


Leif Arvidsson
Motto: Fritt


Vinnare bästa motto våren 2023 - digitalt svartvitt

Jury: Gotlands FK                      Redovisning november 2023

Göran Unemyr
Motto: Tillverkat av människa

Det här är en riktigt bra miljöbild: Glöden i ässjan, alla verktyg, smidesstädet och att man även ser den ”primitiva” spiskåpan som sticker ner i överkant. Den fina speglingen i vattentråget visar att det sitter ett fönster så högt upp på väggen att vi inte ser det. Vi undrar om den ”trebenta” kaffepannan används? Grattis till förstaplatsen.

Leif Arvidsson
Motto: Ledande linjer

Här är temat uppfyllt på två sätt. Dels leder de vita kablarna blicken, dels leder de ström. Vi gillar kontrasten mellan de relativt moderna elkablarna och de gamla grova träbalkarna. Det här är en bild som vinner på att vara i svartvitt. Bra gråskala med snygga mönster i trävirket.. Grattis till förstaplatsen.


Göran Unemyr
Motto: Fritt

En gång i tiden var den här lampan en nymodighet i den gamla fabriken. Fotografen har använt sig av en gammal kompositionsregel. Lampan är placerad i gyllene snittet vilket vi tycker är helt rätt i den här bilden. Vi gillar kontrasten mellan de ljusa detaljerna i lampan mot de mörka och dova i resten av bilden. Bra att man kan se det remdrivna hjulet. Grattis till förstaplatsen.

Hösten 2023

Vinnare Fältskjutning hösten 2023 - påsikt färg

Jury: Niklas Virsén - Fröstad Naturfoto  Redovisning januari 2024

Resultat Fältskjutning:

1. Karin Lundgren- 17 poäng

2. Göran Unemyr - 15poäng

2. Per-Olof Gäddlin - 15 poäng

3. Krister Svensson 10 poäng

Karin Lundgren
Motto: Udda vinklar


Karin Lundgren
Motto: RörelseKarin Lundgren
Motto: Fritt


Vinnare bästa motto hösten 2023 - påsikt färg

Jury: Niklas Virsén - Fröstad Naturfoto Redovisning januari 2024

Per-Olof Gäddlin
Motto: Fritt

Vacker komposition av Knölsvanarna som bildar ett hjärta. Perfekt med det stående formatet till de långa uppsträckta halsarna. Vad jag fastnade för var just att fotografen har fångat det speciella ögonblicket och hanterar ljuset fint.                                                                         


Det blir en low-key bild med de vita knölsvanarna då motivet är ljust och bakgrunden är mörk.    Den vissnande vegetationen till höger anser jag fungerar som ett stopp mot höger-kanten så att blicken studsar tillbaka på motivet. Våra ögon dras ofta mot de ljusare delarna   i bilden och därför snarare än att dra blickarna åt sig låter vegetationen oss att koncentrera oss på motivet.


Karin Lundgren
Motto: Rörelse

En ICM (in camera motion) som är kreativ och mycket bra utförd rent tekniskt. Här har fotografen skapat en bild under temat rörelse som inte fanns där vid fotoögonblicket.      


Med andra ord har hen använt kameran för att själv skapa rörelse. De vertikala linjerna i bilden fångar mitt intresse och frågor ställs om vilken miljö den är fotograferad i. Ett fint ljus gör också att bilden verkligen sticker ut. Även bra svärta och kontrast i trädstammarna. De här är Fine-art som jag gärna ser att fotografen printar större och sätter upp på väggen hemma.

Göran Unemyr
Motto: Udda vinklar

En vacker mossklädd och fallen ek ger en annorlunda och spännande vinkel. Med en vidvinkel har fotografen koncentrerat sig på de orangea löven i förgrunden som sedan löper hela vägen mot grenarna på eken. En annorlunda vinkel som får betraktaren att fundera på om trädet fortfarande står upp eller ligger ner. Härliga mustiga höstfärger!